image-171074-lama.jpg
lama
image-171075-alpaca.jpg
Alpaca

Verschil tussen een Lama en een Alpaca.

Over het algemeen worden de lama en alpaca het meest met elkaar verward. Alpaca's hebben een veel zachtaardiger karakter dan lama's. Er zijn enkele belangrijke verschillen waaraan u aan het uiterlijk ziet of u met een alpaca of lama te maken heeft: de oren, de vacht, de rug en de grootte.

·        Lama’s hebben geen vacht, maar haar. Dit lama haar kun je niet spinnen en valt jaarlijks uit, zodat u lama's niet hoeft te scheren

·        Lama’s staan bekend als het 'Schip van de Andes'. Hun rug is zeer geschikt om vracht te dragen. Dat geldt niet voor alpaca's. De rug van een alpaca kan eigenlijk niets dragen, ook niet een klein kind.

·        De lama is een stuk groter dan de alpaca. Terwijl de lama een schofthoogte van meer dan 110 cm kan hebben, worden alpaca’s over het algemeen niet veel hoger dan 95 cm. Schofthoogte wordt ook wel schouderhoogte of stokmaat genoemd. Het is de afstand tussen de grond en de schoft, van het uiteinde van de voorpoot tot aan de bovenrand van de wervelkolom, ter hoogte van de schouder.

·        Een alpaca heeft rechte, spitse oren. Een lama heeft daarentegen duidelijk herkenbare bananenoren.


image-171076-alpaca_verus_lama.jpg